وبلاگی برای علاقه مندان نجوم
تبلیغات
<-Text3->
تاریخ : سه شنبه 5 آذر 1392
نویسنده : مهدی

63 ماه برگرد مشتري حركت مي كنند.از اين مجموعه 23 قمر در سال2003 كشف شد.چهار قمر بزرگتر كه به قمر هاي گاليله اي معروف اند در 1610 به وسيله ي گاليله كشف شدند. اين قمرها با نام هاي يو، اروپا، گانيمد و كاليستو(يا با علائم JIV,JIII,JII,JI)مشخص مي شوند.قمر پنجم آمالته آ در سال 1893به وسيله ي ادوارد امرسن بارنارد آمريكايي(1923-1857)كشف شد.بيشتر قمرهاي مشتري در جهت عقربه هاي ساعت به دور مشتري مي گردند، كه خلاف جهت حركت بيشتر اقمار منظومه ي شمسي است.اين قمرها به احتمال زياد، سيارك هاي ربوده شده به وسيله ي سياره اند. قمرهاي مشتري به سه دسته تقسيم مي شوند: 1-اقمار داخلي 2-اقمار مياني 3-اقمار بيروني.
1-اقمار داخلي: اين گروه شامل چهار قمر گاليله اي و قمري كه پروفسور بارنارد كشف كرد، مي باشد.
قمر هاي گاليله اي مدارهايي تقريبا مستدير دارند و در فواصلي بين 420000كيلومتر و 1880000كيلومتر از مشتري با دوره هاي تناوبي بين 75/1 روز تا 33/16روز حركت مي كند.دوره ي تناوب حركت وضعي و انتقالي آنها برابر است.بنابراين ناظري كه بر مشتري قرار داردهمواره يك روي اين چهار قمر را مي بيند. هر چهار قمر به اندازه ي كافي بزرگ اند كه در تلسكوپ، قرص هاي قابل مشاهده اي را پديد آورند و اگر تلالؤ چيره ي سياره ي اصلي نبود با چشم برهنه مي شد آنها را ديد. در پاره اي از مواقع هر چهار آنها در طرف غرب سياره اند. در مواقع فق سه تا، دوتا،يكي يا هيچ كدامشان و بقيه در طرف شرقي سياره قرار دارند.چه بسا اتفاق مي افتد كه يكي از قمر هاي در خسوف باشد(از پشت سياره بگذرد)يا در عبور(از برابر سياره بگذرد). تغييرات موضعي چهار قمر گاليله اي را مي توان با چند ساعت رصد تلسكوپي ملاحضه كرد.دنبال كردن عبور اين اقمار دشوار است. اما سايه هايي كه بر سطح مشتري مي اندازند بسيار مشخص است و در شرايط رؤيت خوب آنها را حتي با تلسكوپ نسبتا كوچكي مي توان دنبال كرد.
يو داخلي ترين قمر گاليله اي از نظر آتشفشاني فعال است. اين قمر كه هم اندازه ي ماه است در هنگام عبور ويجر1 از كنار آن دست كم 8 آتش فشان فعال داشت.بيش از 500 آتش فشان در يو شناسايي شده است كه در حدود 100 تاي آنها فعال است.يو داراي جوي از گوگرد، اكسي‍‍ژن و سديم است. موادي كه از آتش فشان هاي يو خارج مي شوند احتمالا منبع موادي است كه به صورت چنبري اي از پلاسما مشتري را احاطه مي كند و توسط ويجر1 كشف شده است.
اروپا ظاهرا هموارترين جسم منظومه ي شمسي است. اين قمر به صافي گوي بيليلرد است. گمان مي رود كه سطح اين قمر تا ضخامتي در حدود        100كيلومتر عمدتا از يخ و آب باشد.چگالي اروپا 3 گرم بر سانتي متر مكعب است. 
چگالي گانيمد 9/1 گرم بر سانتي متر مكعب است كه حدس زده مي شود نيمي از وزن اين قمر آب باشد.نواحي تاريكي بر سطح قمر وجود دارد كه داراي دهانه هاي بسيار است.
چگالي كاليستو از سه قمر ديگر كمتر است. سطح آن داراي دهانه هاي زيادي است و كهنسال ترين قمر منظومه ي شمسي نيز مي باشد. نزديك بودن چگالي هاي كاليستو و گانيمد حكايت از شباهت تركيب شيميايي آن دو مي كند.
قمر پنجم از چهار قمر گاليله اي به مشتري نزديك تر است. فاصله آن از مركز سياره فقط 180 هزار كيلومتر و از سطح آن فقط 10 هزار كيلومتر است. دوره ي تناوب حركت انتقالي آن حول سياره ي كمتر از 12 ساعت است.بنابراين سرعت مداري آن 27 هزار كيلومتر بر ثانيه يا تقريبا 96 هزار كيلومتر بر ساعت است.
2-قمرهاي مياني: آنها جملگي كوچك اند و قطرهاي شان كمتر از 160 كيلومتر است و به فاصله ي متوسط 11ميليون كيلومتر از مشتري قرار دارند.دوره ي تناوب حركت انتقالي آنها در حدود270 روز برآورد شده است.
3-قمرهاي بيروني: اين قمرها رامشخصات زير متمايز مي كند:
الف)فاصله ي زياد از سياره كه نزديك به 24 ميليون كيلومتر برآورد مي شود.
ب)دوره هاي تناوب طولاني كه براي چهار قمر مهم آن(JIX,JXI,JXII,JVIII) كه از دو سال بيشتر است.
پ)وجود حركت معكوس براي هر چهار قمر يعني حركت در جهتي خلاف همه ي سيارات و بيشتر قمرهاي منظومه ي شمسي. چون اگر از بالاي قبط شمال سياره نظر شود، ديده مي شود كه اين چهار قمر مدار هاي خود را در جهت عقربه هاي ساعت مي پيمايند.

چهار قمر بزرگ مشتری


گانیمد


کالیستو


قمر اروپا


قمر یو

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : سه شنبه 5 آذر 1392
    نویسنده : مهدی

    ولين بار كدام سياره كشف شد؟ اولين مرد يا اولين زني كه به فضا رفت ، چه كسي بود؟ وزن انسان درفضا چقدر خواهد بود؟ اگر به دنبال يافتن پاسخ اين پرسشها و يا به جستجوي دانستني‌هاي جالب ، در مورد فضا و علم نجوم هستيد ، روي ادامه مطلب كليك نماييد.

     

    آیا اولین ستاره شناس تلسکوپ داشت؟
    تالس ستاره شناس بزرگ یونان قدیم توانست از یک خورشید گرفتگی که در سال ۵۸۵ قبل از میلاد رخ می داد با خبر شود و این ۲۰۰۰ سال قبل از اختراع تلسکوپ بود. اختر شناسان قدیمی به جای تلسکوپ وسایلی برای اندازه گیری سیارات ، خورشید و ستارگان داشتند.

    چه کسی کشف کرد که زمین به دور خورشید می چرخد؟ سالهای بسیار دور، حدود ۲۶۰ سال قبل از میلاد مسیح آریستار خوس ستاره شناس یونانی گفته بود که زمین به دور خورشید می چرخد، اما بیشتر مردم نمی توانند باور کنند که زمین حرکت میکند. تا اینکه در سال ۱۷۲۸ میلادی حدود ۲۰۰۰ سال بعد معلوم گردید که او حقیقت را گفته است. جیمز برادلی ستاره شناس انگلیسی ، با بکار بردن تلسکوپ بسیار بزرگ مشاهده کرد که ستارگان بسیار کند حرکت میکنند و بنابراین زمین به دور خورشید می چرخد.

    چه کسی کشف کرد زمین گرد است؟
    زمانی که کشتی از ساحل دور می شد این طور به نظر می رسید که افق ناپدید می گردد و مردم به همین دلیل می اندیشیدند که زمین باید گرد باشد، اما این مساله تا زمانی که اولین کشتی در دهه ۱۵۰۰ میلادی به دور جهان سفر کرد ثابت نشد. سالها قبل حدود ۲۴۰ سال قبل از میلاد ستاره شناس یونانی اراتوستنیز برای محاسبه دقیق محیط زمین کار می کرد. هر چند هیچ کس در آن زمان نمی توانست باور کند که زمین این قدر بزرگ باشد.

    چه کسی تلسکوپ را اختراع کرد؟
    هانس لیپرشی عینک ساز هلندی در سال ۱۶۰۸ میلادی تلسکوپ را اختراع کرد. او و ویا دستیارش متوجه شدند که اشیا از میان دو عدسی نزدیکتر به نظر می رسد. لیپرشی، عدسی ها را داخل یک لوله سوار و بدین گونه اولین تلسکوپ ساخته شد. یک سال بعد در سال ۱۶۰۹ گالیله ستاره شناس بزرگ ایتالیایی تلسکوپی ساخت و چندین کشف مهم را انجام داد.

    اولین بار کدام سیاره کشف شد؟
    ۵ سیاره نزدیکتر به زمین یعنی تیر - ونوس - مریخ - مشتری - و کیوان از سالهای قبل شناخته شده بودند. در سال ۱۷۸۱ ستاره شناس انگلیسی سر ویلیام هرشل در حالی که با تلسکوپ خود در جستجوی ستاره ها بود به طور اتفاقی یک سیاره جدید را کشف کرد که آن را اورانوس نامیدند. در حقیقت اورانوس را با چشم غیر مسلح نیز میتوان دید. اما تا آن زمان کسی متوجه نشده بود که اورانوس یک سیاره است.

    چگونه ستاره شناسان کشف دو سیاره را قبلا پیشگویی کرده بودند؟
    در سال ۱۸۴۶ یک ستاره شناس فرانسوی و یک ستاره شناس انگلیسی اعلام کردند که سیاره ناشناخته ای در مدار اورانوس ایجاد اختلال می کند. هیچ کدام از آنها نمی دانستند که هر دو بر روی سیاره جدیدی کار می کنند. این سیاره به زودی توسط یک ستاره شناس آلمانی درست در جایی که آن دو ستاره شناس پیشگویی کرده بودند کشف شد. این سیاره جدید نپتون خوانده شد. احتمالا اختلال در مدار سر انجام در سال ۱۹۳۰ آنها را به کشف سیاره دیگری به نام پلوتون رهبری کرد.

    بزرگترین و قوی ترین تلسکوپ ستاره شناسی در کجا است؟
    بزرگترین تلسکوپ در روسیه است. این تلسکوپ آینه ای به قطر ۷/۱۹ فوت دارد و می توان با آن اشیاء را در هر گوشه جهان شناخته شده دید. تلسکوپ بزرگتری با یک آینه به قطر ۳۳ فوت در هاوایی ساخته شده است. بزرگترین تلسکوپ رادیویی که به جای نور ، امواج رادیویی را جمع آوری می کند تلسکوپ آریسبو است که در پورتوریکو قرار دارد. این تلسکوپ صفحه ای به قطر ۱۰۰۰ فوت دارد.

    اولین مردی که به فضا رفت چه کسی بود؟ یوری گاگارین فضا نورد روسی اولین مردی بود که به فضا پرواز کرد. او در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ با سفینه فضایی وستوک یک به فضا رفت و قبل از رسیدن به خشکی مدار زمین را طی کرد.

    اولین زنی که به فضا رفت چه کسی بود؟
    خانم والنتینا تریشکوا اولین زنی بود که به فضا رفت. او یک فضانورد روس بود که در ۶ ژوئن ۱۹۶۳ به مدت سه روز با سفینه وستوک ۶ به فضا پرواز کرد. طول مدت پرواز او ۴۸ بار مدار زمین را طی کرد.

    اولین فردی که پا به روی سطح کره ماه گذاشت چه کسی بود؟
    اولین شخصی که قدم به سطح کره ماه گذاشت. فضانورد آمریکایی نیل آرمسترانگ بود. او در ۲۱ ماه ژوئیه سال ۱۹۶۹ قدم به ماه گذاشت. هنگامیکه او از سفینه فضایی آپلو ۱۱ پائین آمد و قدم بر روی ماه گذاشت گفت: "این یک قدم کوچک برای یک مرد و یک پرش بلند برای بشریت است" بعد از مدت کوتاهی همسفر نیل به نام ادوین آلدرین بر روی سطح کره ماه به او پیوست.

    چه خطراتی در یک پرواز فضایی وجود دارد؟
    در حقیقت بیشتر خطرات در پایان سفر فضایی وجود دارد. وقتی یک سفینه فضایی از فضا به سمت کره زمین بر میگردد بایستی با سرعت بسیار زیاد حرکت کند. و چون داخل لایه های اتمسفر شد با هوای اطراف برخورد می کند و این برخورد باعث ایجاد گرمای شدیدی در سفینه می شود و ممکن است سفینه به گرمای سرخ برسد و سرنشینان آن را هلاک کند. برای سرد نگاه داشتن و مراقبت از فضانوردان در داخل سفینه یک سپر گرمایی تعبیه می شود. اگر سفینه با یک سپر گرمایی که جلوی آن را پوشانیده است، تجهیز نشود هنگام ورود به جو خواهد سوخت.

    در چه زمانی اولین سفینه فضایی فرستاده شد؟
    اولین راکتی که به آن سوی اتمسفر فرستاده شد. یک راکت آمریکایی بود که در سال ۱۹۴۹ به فضا ارسال شد. اما اولین سفینه فضایی واقعی، ماهواره ای بود که به مدار زمین فرستاده شد این ماهواره روسی" اسپوتنیک یک "نام داشت و بدون هیچ سرنشینی "انسان یا حیوان" در چهارم اکتبر ۱۹۵۷ به فضا فرستاده شد. این ماهواره شامل چند دستگاه بود که به وسیله امواج رادیویی اطلاعات را به زمین می فرستاد.

    یک سفینه فضایی چه سرعتی باید داشته باشد؟
    برای رسیدن به ماه یا هر سیاره دیگر سفینه فضایی بایستی با سرعت زیادی به فضا فرستاده شود. سرعت پرتاب سفینه از زمین به فضا را "شتاب گریز" می گویند که برابر ۷ مایل در ثانیه یا ۲۴۸۰۰ مایل در ساعت است. این سرعت باید به قدری باشد که بتوان در یک ساعت یك بار دور زمین با آن گردش کرد. این سرعت در بالای زمین بیشتر است. اگر سفینه فضایی به سرعت "شتاب گریز" نرسد، به زمین سقوط خواهد کرد، یا در مدار زمین قرار خواهد گرفت.

    آیا هرگز اخباری از فضا به زمین رسیده است؟
    در سال ۱۹۳۱ کارل یانسکی مهندس آمریکایی یک صدای عجیب رادیویی شنید، وقتی صدا را تعقیب کرد متوجه شد که این صدا از ستاره ها می آید. و این به خاطر آن است که ستاره ها و کهکشان ها امواج رادیویی را بخوبی نور تولید می کنند. در سال ۱۹۶۷ یک ایستگاه رادیویی ستاره شناسی ، در انگلستان به نام جاسلین بل برنل علامت قطع و وصلی را کشف کرد که از فضا می آمد. این علائم از یک نوع ستاره نوترونی به نام پالسار می آمد.

    بزرگی و قدرت بزرگترین راکت فضایی چقدر است؟ بزرگترین راکت فضایی که تاکنون ساخته شده است راکت ساتورن ۵ است. این راکت آمریکایی است و برای پرتاب فضانورد های آپولو در پرواز به ماه از ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ مورد استفاده قرار گرفت. راکت مذکور ۱۶۴ فوت بلندی داشت که حدود بیست برابر یک ساختمان دو طبقه است. در زمان برخاستن سفینه، موتورهای آن یک فشار ۳۹۰۰ تنی را که به اندازه چهل جامبوجت است تولید می کردند.

    قمر چیست؟ قمر یک جرم یا شی کوچک فضایی است که در اطراف جرمی بزرگتر حرکت کند. ماه یک قمر زمین است. زمین و سایر سیارات اقمار خورشید هستند، اما مردم این کلمه را بیشتر به قمرهای مصنوعی که توسط انسان ساخته شده و بدور مدار زمین گردش می کند به کار می برند. این اقمار مشاهدات علمی از فضا و زمین را امکان پذیر می سازند. و تصاویری که آنها به زمین ارسال می دارند، به همواشناسی برای پیش بینی هوا کمک می سازند. حتی این اقمار می توانند تصاویر تلویزیونی و پیامهای تلفنی را از یک قاره به قاره دیگر ارسال نمایند.

    آیا انسان قادر خواهد شد به سیارات و ستاره ها سفر کند؟
    هیچ فضاپیمایی که به اندازه کافی قدرت داشته باشد تا انسان را به سیارات برساند، وجود ندارد. ساختن چنین فضاپیمایی نیز احتیاج به هزینه بسیار هنگفت دارد. اما ایستگاههای فضایی میتوانند از سیارات برای ما طالاعاتی ارسال نمایند. ستاره ها نیز آنقدر از ما دور هستند که اگر بخواهیم با فضاپیمایی که بالاترین سرعت ممکن را دارد به نزدیکترین ستاره سفر کنیم، این سفر ۲۰۰۰۰ سال طول خواهد کشید و بعید به نظر می رسد که انسان هرگز قادر شود به ستاره ها سفر کند.

    ایستگاه های فضایی به کجا می روند؟
    ایستگاههای فضایی ، فضا پیمایی است که سرنشینی ندارد و به سمت ماه یا سیارات پرواز میکند. و ممکن است در سطح ماه یا سیارات فرود آید و یا در داخل مدار آنها گردش کند و یا نزدیک آنها پرواز نماید. ایستگاه فضایی دارای دوربین ها و سایر ابزار آلاتی است که از طریق رادیو تصاویر و اطلاعات را به زمین می فرستد.

    شاتل فضایی چیست؟
    شاتل فضایی نوع جدیدی از فضاپیما است که برخلاف فضا پیماهای اولیه از آن میتوان بارها و بارها استفاده کرد. شاتل فضایی مانند یک راکت از زمین بلند میشود و مانند یک هواپیما برروی زمین فرود می آید. ولی نمیتواند به دور ماه یا سیارات گردش کند. او به دور مدار زمین میچرخد. سرنشینان آن میتوانند کارهای علمی انجام دهند و ایستگاههای فضایی را در مدار ملاقات نمایند.

    وزن شما در فضا چقدر خواهد بود؟
    اگر شما به فضا سفر کنید، ممکن است در بیشتر طول سفر ابدا وزنی نداشته باشید. فقط وقتی که موتورها برای شروع سفر روشن میشوند و يا در پایان سفر وزنی پیدا خواهید کرد. شما در بین هوای داخل کابین شناور خواهید ماند، چون جاذبه زمین در آنجا نمیتواند فضانورد را پائین بکشد.

    چگونه انسان میتواند در فضا زندگی کند؟
    در فضا هیچ چیزی برای اینکه انسان را زنده نگهدارد، وجود ندارد. نه هوایی ، نه آبی و نه غذایی و بدون آنها انسان در طول چند ثانیه خواهد مرد. یک فضا پیما باید آب و هوا و غذا برای سرنشینان خود داشته باشد. در خارج از فضا پیما ، فضانورد بایستی لباس مخصوص فضانورد ها را بپوشد که این لباسها با خود مخزن های هوا یا اکسیژن دارند. در صورت لزوم آب و غذا نیز باید داشته باشد. لباسهای فضانوردی مجهز به سیستم های خنک کننده و یا گرم کننده هستند. برای اینکه هوای آنجا ممکن است خیلی سرد یا خیلی گرم باشد و این بستگی به آن دارد که فضانورد در زیر نور خورشید است یا نه.

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : سه شنبه 5 آذر 1392
    نویسنده : مهدی
    سازمان فضایی امریکا‌ (ناسا)‌ تصاویر نادری از کره زمین و کره ماه را منتشر کرده است که از خارج از منظومه شمسی گرفته شده اند.

    به گزارش تیک Tik.ir، نکته جالبی که در این عکس ها به چشم می خورد این است که در آنها حلقه های اطراف زحل نیز در تصویر دیده می شود.

    این تصاویر رنگی را فضاپیمای کاسینی، متعلق به ناسا،‌ در فاصله حدود 900 میلیون مایلی (حدود یک میلیارد و چهارصد کیلومتری) زمین گرفته است.

    به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این تصاویر در نوزدهم ژوئیه گرفته شده اند. این اولین باری است که تصاویری از زمین در فواصل بین سیاره ای گرفته می شود.

    همچنین این اولین باری است که دوربین بسیار قوی فضاپیمای کاسینی موفق شد تصاویری واضح از زمین و ماه ارائه دهد به طوری که در هر یک از این تصاویر زمین و ماه به عنوان دو شیء مجزا نقش بسته اند. دلیل فراهم آمدن امکان گرفتن چنین عکس هایی آن است که کاسینی در در زمان تصویربرداری بین زحل و خورشید قرار داشت و نور شدید خورشید مزاحمتی برای عکسبرداری ایجاد نمی کرد.








     
  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : سه شنبه 5 آذر 1392
    نویسنده : مهدی

    روز ۱۲ آوریل ۱۹۸۱ فرمانده جان یانگ و خلبان رابرت کریپن نخستین سفینه فضایی با قابلیت سفر چندباره به فضا را از مرکز فضایی کندی در آمریکا به مدار هدایت کردند. این شاتل کلمبیا نام داشت. اکنون پس از سی سال،‌ قرار است برنامه انجام ماموریت فضایی با شاتل به پایان برسد.

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    هدف از این ماموریت، ارزیابی کلی عملکرد شاتل بود.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    رئیس جمهور ریچارد نیکسون که در اینجا با سرپرست ناسا جیمز فلچر دیده می شود،‌ اعلام کرده بود که آمریکا باید سیستم سفرهای فضایی تازه ای را در پیش گیرد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    ساخت شاتل سال ها به طول انجامید. طراحی آن به صورتی بود که به مدارهایی به ارتفاع ۱۸۵ تا ۶۴۰ کیلومتر از سطح زمین برسد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


     نخستین شاتل در واقع نمونه اولیه ای بود به نام اینترپرایز که هرگز به فضا راه نیافت. ولی در آزمایشات استفاده گسترده ای از آن شد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    دومین شاتل چلنجر نام داشت که نخستین پروازش را در ۱۹۸۳ انجام داد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    در حین دهمین ماموریت چلنجر در سال ۱۹۸۶، انفجاری در آن رخ داد و همه هفت فضانوردی که در آن بودند کشته شدند.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    سومین شاتل فضایی دیسکاوری بود که نخستین پروازش را در اوت ۱۹۸۴ انجام داد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    از جمله اهداف ماموریت های شاتل های فضایی، تعمیر و نگهداری از تلسکوپ فضایی هابل بوده است.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    از جمله عکس های جالبی که از ماموریت شاتل گرفته شده مربوط به قدم زدن فضانوردان در فضاست.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    مارک لی، فضانورد،‌ در یکی از ماموریت های شاتل دیسکاوری در سال ۱۹۹۴.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    نمایی از شاتل فضایی آتلانتیس که از ایستگاه فضایی میر، متعلق به روسیه در سال ۱۹۹۵ گرفته شده است.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    آخرین شاتلی که ساخته شد،‌ اندور (Endeavour) نام دارد که جایگزین چلنجر شده بود.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    اندور ۲۵ پرواز انجام داد و مسافتی معادل ۱۹۷۷۶۱ میلیون و ۷۶۱ هزار و ۲۶۲ کیلومتر را طی کرد.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    شاتل اندور که در ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفته است.

     

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)
     


    در صورت مساعد بودن هوا در مرکز فضایی کندی در روز هشتم ژوئیه، قرار است شاتل آتلانتیس ماموریتی را آغاز کند که آخرین ماموریت شاتل خواهد بود.

    برسی تاریخچه ۳۰ ساله شاتل فضایی  +(عکس)


  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : سه شنبه 5 آذر 1392
    نویسنده : مهدی

    http://s4.picofile.com/file/7768523331/imagesalbum_blogsky_com_8_.jpghttp://s4.picofile.com/file/7768509458/imagesalbum_blogsky_com.jpeghttp://s4.picofile.com/file/7768513438/imagesalbum_blogsky_com_2_.jpeghttp://s1.picofile.com/file/7936029779/imagesalbum_blogsky_com_14_.jpeg

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    تقریبا همه کسانی که به فضا می روند به «بیماری فضا» مبتلا می شوند که دلیل آن اختلال کارکرد گوش درونی است و از مهمترین نشانه های آن می توان به سردرد اشاره کرد. علاوه بر این، در وضعیت بی وزنی، مایعات به سمت بخش های بالایی بدن می روند و باعث می شود که شخص دچار گرفتگی بینی شود و صورتش متورم شود. استخوان ها کلسیم از دست می دهند که باعث تشکیل سنگ کلیه می شود. ماهیچه ها لاغر و قلب کوچک می شود. علاوه بر خشکی و پف کردن، قد فرد نیز بلندتر می شود. 

    نبود جاذبه گرانشی باعث می شود قد بیشتر فضانوردان تا پنج سانتی متر بلندتر شود. دانشمندان برای بررسی تکامل جنین در فضا، موش های بارداری را به فضا فرستاده اند. از آنجا که تکامل گوش داخلی جنین در حالت بی وزنی صورت می گیرد، موش های نوزاد به مشکلات تعادل دچار می شوند. اگر هنگام خواب خروپف می کنید، راه حلش سفر به فضاست. در یک پژوهش صورت گرفته در سال ۲۰۰۱ مشخص شد افرادی که در خواب خروپف می کنند، مشکل شان در فضا حل می شود.

    با توجه به متحرک بودن و حجم نسبتا بالای عکسها لطفا برای مشاهده این شاهکارهای هنری صبوری بیشتری بخرج دهید

    برای ذخیره تصاویر بر روی کامپیوتر کافیست بعد از باز شدن کامل و متحرک شدن هرعکس آن را ذخیره نمایید.

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    بیشتر فضانوردان هنگام خواب در فضا دچار مشکل می شوند. در طول یک روز در ایستگاه فضایی خورشید شانزده بار طلوع و غروب می کند و در نتیجه آهنگ طبیعی بدن مختل می شود. در شاتل فضایی، فضانوردان با آهنگ موسیقی از خواب برمی خیزند و روز کاری را آغاز می کنند. این آهنگ را مرکز فرماندهی ماموریت در هاستون پخش می کند که البته برای پخش آهنگ ها سلیقه فضانوردان را در نظر می گیرد. اما در ایستگاه فضایی، فضانوردان با زنگ ساعت از خواب برمی خیزند. اگر روزی بدون لباس فضایی در وضعیت خلأ قرار گرفتید، نفس تان را در سینه حبس نکنید زیرا انبساط ناگهانی گازها به ریه تان آسیب می رساند.

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

     

    در وضعیت خلأ، آب موجود در زبان، بینی و گوش ها تبخیر می شود. چنین حادثه یی در سال ۱۹۶۵ روی داد. در آن هنگام در آزمایشی که ناسا انجام می داد، لباس فضایی از کار افتاد و فرد آزمایشگر به مدت ۱۵ ثانیه در خلاء کامل قرار گرفت. برخلاف فیلم های هالیوودی، اگر شخص در وضعیت خلأ قرار گیرد منفجر نمی شود. نبود اکسیژن در خون است که باعث مرگ فرد می شود که البته حدود دو دقیقه طول می کشد. نگهداری و مصرف غذاها در فضا بسیار دشوار است. بیشتر غذاهای فضانوردان درون لوله های آلومینیومی (همانند لوله خمیردندان) ذخیره می شود که حاوی حریره غلات است. فضانوردان به خوردن غذاهایی به شکل حبه یا دیگر غذاهای آب زدایی شده نیز عادت دارند. هرچند که فضانوردان می توانند چاشنی هایی مانند نمک و فلفل به غذای خود اضافه کنند، اما غذاهای دانه یی ممکن است در مری یا بینی گیر کند و باعث خفگی شود. گم شدن اشیا در ایستگاه و شاتل فضایی امری عادی است.

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    گروه اینترنتی ایران سان | www.IranSun.net

    فضانوردان یا مرتب چیزی را گم می کنند، یا دیگر چیزهایی را که همکاران شان گم کرده اند، پیدا می کنند هر چیزی که در جای خود محکم نشده باشد در فضا شناور است و شاید هم گم شود. فضانوردان پس از بازگشت به زمین، به زحمت دست و پای خود را تکان می دهند. شاید همین دلیلی است که فضانوردان از فرود در سطح زمین با عنوان «تولد دوباره» یاد می کنند. فضانوردانی که مدت های طولانی در فضا اقامت کرده اند، می گویند دشوارترین چیزی که خود را باید با آن هماهنگ کنند این است که اگر چیزی را که در دست دارند رها کنند، می افتد، بهتر است فکر سفر به فضا را از سر بیرون کنید، اگر هم رفتید دیگر برنگردید. تاکنون هجده نفر در ماموریت های فضایی درگذشتند، همه آنها یا هنگام رفت یا هنگام برگشت دچار سانحه شدند، نه هنگام اقامت در فضا. البته تعداد زیادی هم هنگام تمرین یا رویدادهای دیگر درگذشتند.

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    آب خوردن فضانوردان در فضای بدون جاذبه (عکس متحرک)

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
    نویسنده : مهدی
    مرجع : isna.ir
    عرش نیوز:هر کدام از فضانوردان مستفر در ایستگاه فضایی روزانه دو ساعت را به انجام ورزش اختصاص می دهند؛ یک ساعت شامل استفاده از دوچرخه ثابت یا تردمیل است و یک ساعت دیگر به تمرینات مقاومتی مانند وزنه برداری اختصاص دارد.

     

    بلند کردن یک وزنه 45 کیلوگرمی در شرایط میکروگرانشی با شرایط زمین کاملا تفاوت دارد و این وزن در فضا چندان سنگین به نظر نمی‌رسد؛ به همین دلیل فضانوردان برای انجام تمرینات مقاومتی باید از یک دستگاه مخصوص که انجام تمرینات در گرانش طبیعی را شبیه‌سازی می‌کند، استفاده کنند.

     

    «کریس هدفیلد» فضانورد سرشناس کانادایی شرایط حفظ تناسب اندام و انجام تمرینات ورزشی در طول پنج ماه حضور در ISS را تشریح کرده است.

     

    دستگاه ورزشی مقاومتی پیشرفته (ARED) ایستگاه فضایی از مقاومت سیلندرهای پیستون خلأ برای شبیه سازی تمرین در شرایط گرانش زمین استفاده می کند.

     

    این دستگاه ورزشی دارای پیستون های بزرگ خلأ است و با کمک آن، انجام تمرینات بدنسازی از جمله پرس سینه، اسکات و وزنه زدن برای فضانوردان فراهم می شود.

     

    انجام این تمرینات مقاومتی به افزایش قدرت و حجم توده عضلانی فضانوردان در طول اقامت در شرایط بدون جاذبه منجر شده و به تطبیق پذیری سریع تر بدن پس از بازگشت از فضا کمک می کند.

     

    فضانوردان پس از بازگشت از فضا بدلیل تغییرات فیزیولوژیک و ضعف عضلانی، تا چند ماه در راه رفتن و حفظ تعادل دچار مشکل هستند و باید تمرینات مختلفی از جمله راه رفتن در استخر را برای بهبود وضعیت خود انجام دهند.

     

     

     

     

     

    تردمیل فضایی TVIS

     

     

    تردمیل فضایی C.O.L.B.E.R.T
  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
    نویسنده : مهدی
    در جدیدترین فیلم ویدئویی ارسالی توسط «کریس هدفیلد» فرمانده ایستگاه فضایی بین‌المللی، دشواری فضانوردان برای خوابیدن در شرایط بی‌وزنی به تصویر کشیده شده است.

    به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، «کریس هدفیلد» فضانورد کانادایی و فرمانده فعلی ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ از زمان اقامت در فضا، با ارسال فیلم های ویدئویی گوشه ای از مشکلات فضانوردان برای انجام فعالیت های عادی و روزمره را نشان می دهد.

    گرفتن ناخن، شستن دست، مسواک زدن و اشک ریختن روی زمین کار دشواری محسوب نمی‌شود؛ اما فضانوردان در شرایط بی وزنی با چالش‌های متعددی برای انجام این فعالیت‌ها مواجه هستند.

    «هدفیلد» در جدیدترین فیلم ارسالی خود شرایط خوابیدن فضانوردان را برای ساکنان زمین تشریح می‌کند.

    اتاق مخصوص خوابیدن فضانوردان در ISS دارای کیسه‌های خواب ساده‌ای است که به دیوار متصل شده است؛ هر کیسه دارای دو سوراخ در قسمت دست است که اجازه کار با یک لپ تاپ کوچک متصل به کیسه خواب را برای فضانوردان فراهم می‌کند.

    فضانوردان برای خوابیدن در این کیسه های خواب از لباس خواب های فضایی مخصوص نیز استفاده می کنند!

    «هدفیلد» تأکید می کند: شاید خوابیدن بدون تشک و بالش روی زمین دشوار باشد، اما در شرایط بی وزنی شما نیاز به هیچ وسیله اضافی نداشته و براحتی می توانید استراحت کنید.

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : پنج شنبه 30 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین
    تصاویر شگفت انگیز فضایی از زمین

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0

    آخرین مطالب

    /
    به وبلاگ عاشقان نجوم خوش آمدید

    <5000> افراد آنلاین :
    <4526> ورودی گوگل :
    <5023> تعداد کل مطالب :
    <500> بازدید امروز :
    <600> بازدید دیروز :
    <2563> بازدید این ماه :
    <196359> بازدید کل :