وبلاگی برای علاقه مندان نجوم
تبلیغات
<-Text3->
تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
نویسنده : مهدی



عجیب ترین فرم هاي حيات (قسمت اول)

 

در حالي كه دانشمندان سيارات بسياري را در اطراف ستارگان  ديگر پيدا كرده اند و در انديشه انجام عمليات هاي ديگر براي بررسي هرچه بيشتر منظومه شمسي خودمان هستند، محققان به دنبال سيارات زمين مانندي هستند تا بتوانند راه هايي براي شناسايي انواع موجودات زنده احتمالي در هر نقطه اي از اين هستي پيدا كنند.

حيات مي تواند در مناطق سوزان، اسيدي و داغ خشكترين بيابان ها و يا در اعماق سرد و تاريك اقيانوس ها وجود داشته باشد. حتي مي توان حيات را در نواحي يخ زده قطبي و يا در انباره هاي سمي نيز يافت.

 

 

كريس ايمپي (Chris Impey) از دانشگاه آريزونا مي گويد: "حيات بر روي زمين در هر جايي كه تصور كنيد – و همچنين در هر جايي كه تصورش را هم نمي كنيد – پخش شده است."

وجود تعداد زياد اين موجودات زنده سرسخت و پرطاقت به اين نكته اشاره دارد كه حيات مي تواند در اقليم سرد و خشك مريخ، شرايط  اسيدي و يخبندان Europa (قمر مشتري)، و يا در نقاط بيشمار ديگري در آنسوي منظومه شمسي ما وجود داشته باشد.

 

 

در اينحا برخي از پرطاقت ترين و سرسخت ترين موجودات زنده زميني كه در شرايط سخت قادر به حيات هستند آورده شده است:

 مكان هاي داغ و سوزان:

استخرهاي بخارهاي داغ و منافذ هيدروترمال (hydrothermal) سوزان در ته درياها يك زيستگاه امن و راحت براي موجودات گرمادوست ها يا ترموفيل ها (thermophiles) فراهم مي كند. برخي از موجودات گرمادوست آنزيم هايي توليد مي كنند كه در حرارت هاي بالا پايدار مي ماند.

حد بالاي درجه حرارت قابل تحمل براي زيست 113 درجه سليسيوس تشخيص داده شده و اين درجه حرارت مربوط به يك باكتري به نام پيرولوبوس فورماري (Pyrolobus fumari) است. اين باكتری در سال 1997 در درون يك حفره هيدروترمال در اقيانوس آرام كشف شد. تقريباً در 3650 متري زير سطح.

دانشمندان مي گويند اين باكتري قادر است پس از طي دوره 10 ساعته در اتوكلاو ‍‌‍‌[1]  121 درجه سانتيگراد نيز زنده مانده و تكثير كند. دانشمندان با بالابردن درجه حرارت تا 130 درجه سانتيگراد توانستند اين باكتري را از بين ببرند. در ابتدا نام "نژاد 121" به آن داده شد و در واقع از همان خانواده پيرولوبوس فوماري است.

برخي دانشمندان مي گويند احتمالاً منافذ هيدروترمال در جاهايي از مريخ و يا در اقيانوس زير پوسته يخي Europa (قمر مشتري) وجود داشته باشد. از اين رو به عنوان اهداف اوليه براي جستجوي حيات ماوراي زميني مناسب هستند.

 

مناطق كاملاً سرد:

اكثر نواحي قطبي يخ زده و تاريك ترين اعماق اقيانوس ها خانه اي امن براي تعداد كمي از موجودات زنده اي هستند كه سرمادوستند.

بسياري از آنها باكتري ها يا تك سلولي هايي به نام Archaea هستند اما برخي گلسنگ ها نيز به نام كريپتواندوليت ها (cryptoendoliths) به صورت كلني بر روي صخره هاي منجمد قطب جنوب ديده شده اند.

موجودات زنده سرما دوست يا psychrophiles داراي يك غشاي سلولي اختصاصي بوده كه در درجه حرارت هاي انجمادي از بين نمي رود. همچنين بسياري از آنها يك نوع پروتئين ضد انجماد توليد مي كنند.

در مورد باكتريها اين نكته شناخته شده است كه در 12 -  درجه سانتيگراد هم رشد مي كنند و در 20 – درجه سانتيگراد زنده مي مانند. حتي در برخي از مطالعات به باكتري اي به نام Colwellia psychrerythraea نژاد 34H اشاره شده كه قادر است در  196 -  درجه سانتيگراد (دماي نيتروژن مايع) مقاومت كند.

به گفته كريس مك كي (Chris McKay) يكي از دانشمندان ناسا كه درباره حيات در نواحي سرد و خشك مطالعه مي كند: "تحقيق بر روي موجودات سرمادوست زمين به طور ويژه اي ارزشمند است چراكه تمام مكانهاي موجود در منظومه شمسي كه ممكن است ضامن حيات باشند – نظير مريخ و Europa – اماكن سرد و يخ زده هستند."

 

 

 

تصوير بالن شكل سمت چپ- بالا يك گونه از نژاد 121 است؛ باكتري اي كه در درجه حرارت 130 درجه سانتيگراد زنده مي ماند. (خط مقياس برابر يك ميكرون). اعتبار تصوير: Derek Lovley/UMass Amherst

نمكزارها:

درياي مرده (Dead Sea) بر خلاف نامش حيات را در خود جاي داده است. اين دريا شورترين آب كره زمين را داراست اما تعداد اندكي باكتري در آن زندگي مي كنند. درون آبي كه 8 مرتبه از آب اقيانوس شورتر است.

دانشمندان  در حال مطالعه يكي از آنها به نام هالوآركولو ماريس مورتي (Haloarcula marismortui) هستند. آنها كشف كرده اند كه اين باكتري داراي يك پروتئين اختصاصي است كه از آن در برابر اثرات سوء نمك حفاظت مي كند.

دانشمندان تئوري اي ارائه داده اند كه مي گويد هر باكتري زنده بر روي مريخ بايد شبيه باكتري هاي نمك دوست (Halophile) زميني باشد.

با توجه به نتايج اخير به دست آمده از مريخ نورد آپورچونيتي (Opportunity) ، كه رسوبات سولفات منزيم را يافته است (و احتمالاً اين رسوبات توسط آب شور بر جاي مانده است) برخي دانشمندان به اين نتيجه رسيند كه محيط مريخ احتمالاً آنقدر شور بوده كه قادر به حمايت از هيچ گونه حيات نبوده است.

برخي ديگر از دانشمندان از جمله مك كي بر اين باورند كه هنوز زود است كه چنين نتيجه گيري شود. وي در گفتگو با نيوساينتيست (New Scientist) گفت: "احتمالاً بر روي  مريخ نواحي كه اينقدر براي حيات مضر نباشد وجود دارد. همه محيط هاي مریخ نمي تواند اين چنين شور باشد."

 

چشمه هاس اسيدي:

چشمه هاي داغ اسيدي اي که می تواند باعث خوردگي پوست و گوشت انشان شود مكان مناسبي براي رشد برخي موجودات زنده اسيد دوست يا acidophiles به شمار مي رود.

اكثريت اسيد دوست ها باكتري هايي از جنس پيكروفيلوس (Picrophilus) هستند. اين باكتري ها در pH برابر 7/0 به خوبي رشد كرده و مي توانند در pH برابر صفر به آرامي رشد كنند. هم مريخ و هم Europa و ابرهاي زهره (Venus) محيط هاي اسیدي هستند؛ باكتري هاي اسيد دوست زميني دانشمندان را به اين فكر واداشته تا به دنبال حيات، تمام  نقاط اين اماكن را مورد بررسي قرار دهند.

بنا به گفته دانشمنداني كه تظاهرات طيفي نور منعكس شده از يخ هاي Europa را مطالعه مي كنند، سطح يخي Europa مخلوطي از پراكسيد هيدروژن و اسيدهاي قوي است كه pH برابر صفر را موجب مي شود. اگر اسيد موجود در سطح از اقيانوس زيري منشاء گرفته باشد وجود حيات در اين اقيانوس قابل تصور است.

 

 ‌[1]: اتوكلاو دستگاهي است كه به كمك آن تجهيزات پزشكي را به صورت مرطوب با درجه حرارت 121 درجه سانتيگراد و فشار 15 پوند استريل مي كنند.

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    رصدخانه‌ی کاسین لرستان نماد خودباوری بومی ، مدرن ترین رصد خانه ی خاورمیانه متعلق به جوانان لرستانی است

    رصد خانه کاسین لرستان نامی تقریبا آشنا که حدود یک سالی است بر بلندای مدبه کوه خرم‎آباد و در مجتمع تحقیقاتی، فرهنگی و تفریحی14 معصوم (ع) به تدریج قد برافراشت به طوریکه از هر سوی از سرزمین لرستان وارد دیار کهن دژ شاپورخواست (خرم آباد)می شوید، سازه این بنای افتخار‌آمیز را بر بالای بام شهر می‌بینید.

     فیروز اسماعیلی نژاد،پایگاه تحلیلی خبری"کاسیت"

    رصدخانه‌ی کاسین لرستان دارای بخش‌های متعددی از جمله گنبد الکترو مکانیکی، تلسکوپ اصلی رصدخانه، دپارتمان و پژوهشکده‎های علمی، نمایشگاه عکس‎های نجومی و فناوری فضایی، آسمان نمای دیجیتال، سایت فناوری رباتیک، آمفی تئاتر، رستوران گردان کافی شاپ و رستوران تابستانه و سوئیت‎های اقامتی است که در ارتفاع یک هزار و 800 متری سطح دریا قرار گرفته است و همواره نظاره‌گر ورود گردشگران به دژ تاریخی فلک الافلاک است.
    برای آشنایی هرچه بیشتر با این مجموعه‌ی علمی، با مدیرعامل جوان رصدخانه‌ی کاسین لرستان، محمد نسایی، گفت‌و‌گویی صمیمی ترتیب دادیم:
    مدیرعامل رصدخانه‌ی کاسین لرستان در ابتدای صحبت‌هایش به اهمیت جایگاه رصدخانه‌ی کاسین لرستان از نگاه مسئولان کشور اشاره کرد و گفت: «دکتر سلطان‌خواه معاون رئیس جمهور،دکتر عباسی، وزیر ورزش و جوانان و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی کشور طی بازدیدهای جداگانه از این کار بزرگ ابراز رضایت کرده اند و در راستای همکاری و حمایت‌های همه‌جانبه، قول مساعد داده‌اند.
    * مدرن‎ترین و مجهزترین رصدخانه‌ی خاورمیانه متعلق به مردم لرستان است
    محمد نسایی به ناباوری برخی از مسئولان به‌خصوص متولیان دانشگاه‌های لرستان نسبت به تعلق رصدخانه به استان‌مان اشاره کرد و گفت: «خودمان را باور کنیم که مدرن‎ترین و مجهزترین رصدخانه‌ی خاورمیانه متعلق به ما مردم استان لرستان است.»
    وی با انتقاد ازعدم تعامل مطلوب دانشگاه‌های استان با رصدخانه‌ی لرستان افزود:«متأسفانه برخی از مسئولان، قدر وجود این ظرفیت عظیم را که تا پیش از این دانشجویان برای بازدید کوتاه از مؤسسات نجومی کوچک با صرف هزینه‌های بالا به شهرهای دیگر  سفر کنند را نمی‌دانند.»مدیر عامل رصد خانه کاسین
    مدیرعامل رصدخانه‌ی کاسین لرستان در ادامه افزود:«با وجود این‌که تمام امکانات علمی مجموعه رصدخانه در اختیار دانشجویان دانشگاه‌های استان قرار می‌گیرد،اما مسئولان این دانشگاه‌ها تمایلی به استقبال از این فرصت‌ها ندارند.»
    * مسئولان دانشگاه‌ها،همکاری و مشارکت علمی داشته باشند
    نسایی دربخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که برخی لرستانی‌های مقیم کشورهای خارجی با دیدن سایت رصدخانه به طرق مختلف با ما ارتبط برقرار کرده و ابراز رضایت و خرسندی خود را از این کار بزرگ در سرزمین لرستان اعلام می‌کنند گفت: «از مسئولان علمی استان انتطار می‌رود به راحتی از کنار این ظرفیت بزرگ علمی نگذرند و با یاری مجموعه‌ی رصدخانه‌ی لرستان، پیشنهادات همکاری و مشارکت را بپذیرند.»
    وی اظهارداشت: «برای برگزاری همایش خواجه نصیرالدین طوسی رصدخانه‌ی لرستان دارای شرایط مشابهی با دیگر رصد خانه‌های کشورمان است و برگزاری این همایش را منوط به مشارکت علمی و مالی یک دانشگاه مبداء عنوان کرده‌اند.»
    * ارسال نامه مسافران نوروزی به رصدخانه‌ی کاسین لرستان
    مدیرعامل رصدخانه کاسین لرستان هم‌چنین به بازدید مسافران و گردشگران نوروزی در تعطیلات اوایل سال نو از برخی تجهیزات رصدخانه کاسین لرستان اشاره کرد و گفت: «انجمن نجوم آماتوری کاسین خرم‎آباد برنامه‎هایی متنوع در کمپ اول مجتمع تحقیقاتی ،فرهنگی و تفریحی 14 معصوم (ع) برگزار کرد که خوشبختانه رضایت وصف‌ناپذیری را برای بازدیدکنندگان به همراه داشت.»
    نسایی که با توصیف‌های شنیدنی خود از گردشگران نوروزی می‌گفت، ادامه داد: «در طی روزهای تعطیلات نوروز اعضای هیئت علمی و کارکنان شرکت رصدخانه‌ی کاسین بدون این‌که مسافرتی در برنامه داشته باشند با در اختیار گذاشتن تمام امکانات خود خدمات از جمله رصد آسمان با پنج دستگاه مختلف تلسکوپ، پخش اسلاید،آسمان‎نما، نمایشگاه و فروشگاه کتب و نرم افزارهای نجومی، پخش فیلم و مستندهای آموزشی پذیرای مهمانان و بازدیدکنندگان بودند.»
    وی اظهارداشت: «با گذشت تنها دوهفته از تعطیلات نوروز، در این مدت شاهد ارسال نامه‌ها و ایمیل‌هایی متفاوت در قالب تقدیر،تشکر و نظرات سازنده از سوی بازدید کنندگان بوده‌ایم  که نشان از رضایت صدرصدی آن‌ها از سنین مختلف است،و این حرکت وظیفه ما را نسبت به مردم دو چندان کرده است.»
    * به دنبال اخذ مجوز پایلوت همکاری علمی با دانشگاه‎ها و نهادهای علمی پژوهشی هستیم
    مدیرعامل رصدخانه‌ی کاسین لرستان با اشتیاق به صحبتهایش ادامه می‌دهد ودرقسمتی از سخنانش با اشاره به اینکه مراحل اخذ مجوز پایلوت علمی در جهت همکاری علمی با دانشگاه‎ها و نهادهای علمی ،پژوهشی پیگیری شده است و در آینده حضور دانشجویان، محققان و گردشگران علمی در استان را شاهد خواهیم بود ، افزود: «با در اختیارداشتن هیئت علمی و کارشناسان مجرب و جوان هم استانی به عنوان مدرس و مربی کارآموزش و تدریس رده‎های مختلف سنی را انجام می‌دهند.»
    * پیشنهاد قطع همزمان روشنایی(برق) خرم‌آباد در یک شب به یاد ماندنی
    نسایی در پایان صحبت‌هایش  به مناسبت روز جهانی نجوم و هم‌چنین آغاز هفته‌ی نجوم در کشور ایران اشاره کرد و گفت: «به همین مناسبت از مسئولان ذیربط استان و شهر خرم اباد درخواست شده است به طور هم‌زمان جمعه شب به مدت پنج  دقیقه سیستم روشنایی(برق) خرم‌آباد قطع شود وخانواده‌ها نیز این مدت کوتاه را با حضور در پشت بام‌ها،داخل حیاط و تراست منازل شاهد زیبایی و تحولات نجومی شبانه باشند و از این فرصت لذت کافی را ببرند.»
    * جذب اعضای انجمن به صورت رایگان
    وی یکی دیگر از برنامه‌های روز نجوم را  در صورتی‌که هوا مناسب باشد، برگزاری  برنامه‌ی گشت رصدی اعلام کرد و گفت: «در همین راستا و به همین مناسبت نیز  جذب اعضای انجمن را به صورت رایگان از یکم فروردین 92 آغاز شده است و قصد داریم تا 15 اردیبهشت سال‌جاری به صورت رایگان انجام دهیم.»
    مدیرعامل رصدخانه‌ی کاسین لرستان شرکت در همایش‌های سراسری، تخفیف‌های ویژه خرید ابزار نجومی تخفیف ویژه شرکت در کلاس‌های آموزشی و برگزاری رصدهای نجومی و ارسال اطلاعات وقایع نجومی به ایمیل اعضا، دعوت در همایش‌های استانی، دعوت برای گشت واردهای رصدی بین‌المللی کشوری واستانی را  از مزایای عضو شدن در انجمن عنوان کرد.
    بنا براین ما نیزخود را باور کنیم و بر شعار "ما می توانیم" مهر تاییدی بزنیم ،و در همین راستا از مسولان ذی ربط می خواهیم تا با گامهای استوار و جدی خود برنامه های این مجموعه علمی را یاری گر باشند چرا که نتیجه اش فتح قلعه علمی و خوش نامی مردم استانمان لرستان را به ارمغان می آورد.

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    ضیافت ستاره ها برای مهمانان نوروزی خرم آباد/ پای گردشگران علمی به لرستان باز شد

    مدیرعامل شرکت رصدخانه کاسین لرستان گفت: انجمن نجوم آماتوری کاسین خرم آباد به عنوان زیر مجموعه ی مدرن ترین و مجهزترین زصدخانه ی خاورمیانه، در طول ایام نوروز به مدت سیزده شب برای مسافران نوروزی وشهروندان لرستانی شب رصدی برگزار کرد که با استقبال کم نظیر علاقه مندان نجوم مواجه شد.

    محمد نسایی درحاشیه ی بازدید منوچهر جهانیان، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور از این پروژه، به خبرنگارفارس در خرم آباد گفت: برای این پروژه تاکنون بیش از یک و نیم میلیارد تومان از محل سرمایه بخش خصوصی و مشارکت بانک تجارت هزینه شده است که با پیشرفت نود و پنج درصدی در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، اردی بهشت ماه ۹۲ می توانیم شاهد افتتاح کامل آن باشیم.

    نسایی نمایشگاه و فروشگاه کتب و نرم افزارهای نجومی، آسمان نما ،پخش فیلم ومستند های آموزشی ، رصد آسمان با پنج دستگاه مختلف تلسکوب را از جمله بخش های متنوع این برنامه عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه خود رصدخانه هنوز به مرحله ی بهره برداری نرسیده است ، این انجمن برنامه ها و کارگاه های علمی خود را در کمپ اول مجتمع تفریحی – تحقیقاتی چهارده معصوم (ع) برگزار کرد که رضایت تقریبا صد در صدی بازدیدکنندگان را در پی داشت.

     وی با اشاره به اینکه مراحل اخذ مجوز پایلوت علمی این شرکت جهت همکاری علمی با دانشگاه ها و نهادهای علمی –پژوهشی  پی گیری شده است  و در آینده ی نزدیک شاهد حضور دانشجویان ،محققان و گردشگران علمی در استان هسیتم ، افزود: لذا هم اکنون باید خودمان را جهت پذیرش به بهترین نحو این گروه ها آماده کنیم و در همین راستا در طول دو سال اخیر ضمن برگزاری گشت های رصدی و کارگاه های مختلف نجومی ، بیش از 20نفر از کارشناسان مجرب و جوان هم استانی را نیز بعهنوان مدرس و مربی جذب کرده ایم که هر کدام مشغول آموزش و تدریس رده های مختلف سنی هستند.

    نسایی از رصدخانه کاسین لرستان بعنوان مدرن ترین و مجهزترین رصدخانه خاورمیانه یاد کرد و گفت: از جمله امکانات پیش بینی شده برای این پروژه می توان به دارای گنبد الکترو مکانیکی وتلسکوب اصلی رصدخانه، دپارتمان و پژوهشکده های علمی، نمایشگاه عکس های نجومی و فناوری فضایی،آسمان نمای دیجیتال ،سایت فناوری رباتیک، آمفی تئاتر،رستوران گردان کافی شاپ و رستوران تابستانه و سوئیت های اقامتی اشاره کرد که در ارتفاع هزار و هشتصد متری سطح دریا در دل مجتمع فرهنگی،تفریحی تحقیقاتی چهارده معصوم (ع) ارتفاعات مدبه کوه خرم آباد در حال ساخت است.

    خبرگزاری شبستان

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    رصد خانه ی کاسین در خرم آباد مجهزترین رصدخانه در کشور و حتی خاورمیانه

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    نرم افزار های نجومی

    نویسنده :امیر محسن
    تاریخ:جمعه 19 اسفند 1390-09:32 ب.ظ

    نرم افزار گوگل اسکای مپ را از لینک زیر دانلود کنید:(این برنامه بعضی از صورت های فلکی را اشتباه رسم کرده ولی سرعت بالایی دارد و دقت بالا)
    http://www.mediafire.com/download.php?5z4ax6ggl35ax6d

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    نرم افزار استار چارت:
    http://www.mediafire.com/download.php?rnc6uft92woymcn
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    این هم نرم افزار استلاریوم مخصوص کامپیوتر با محیطی ساده و پر امکانات با حجم 70 مگابایت:
    http://www.mediafire.com/download.php?wyygo0tpvxzufrp
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    اگر آندروید ندارید و سیستم گوشی شما .sis را اجرا کند نرم افزار زیر را استفاده کنید ولی اصلا در حد برنامه های بالا نیست
    http://www.mediafire.com/download.php?mjr5m59xjzex819

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    چرا نام ماه ؟

    چون یک دور گردش کامل کره ی ماه به دور زمین در حدود یک ماه طول می کشد ،به همین دلیل نام "ماه" نامیده شده است.

    بعضی از سیارات قمرهای زیادی دارند.اما تنها قمر زمین کره ی ماه است .

    کره ی ماه نزدیکترین جرم آسمانی در منظومه ی شمسی به زمین است.بهمین دلیل است که ماه بزرگ ترین جرم آسمانی است که در آسمان می بینیم.

    ماه کوچکتر از زمین است.اما اندازه ی نسبتا بزرگی دارد.وزن تقریبی آن هفتاد وسه میلیارد تن است.

    ماه درخشان ترین جرم آسمانی در شب است.اما از خود نوری ندارد بلکه نور خورشید را که بر سطح آن می تابد منعکس می کند.

    کره ی ماه دارای دریاهای متعدد بدون آب است.

    فاصله از زمین: 384,400 کیلومتر

    سردترین ناحیه : 173- درجه سانتی گراد

    گرمترین ناحیه : 125 درجه سانتی گراد

    نخستین سفر فضایی به کره ی ماه توسط "نیل آرمسترانگ" و " ادوین بزآلدرین" انجام گرفت.

    انها بیش از دوساعت در کره ی ماه پیاده روی کردند و حدود بیست و دو کیلوگرم از سنگ های کره ی ماه را برای آزمایش جمع آوری کردند .

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    سحابی عظیم سی ماهی طلایی

    نویسنده :امیر محسن
    تاریخ:چهارشنبه 2 فروردین 1391-11:33 ق.ظ

     

    این تصویر سحابی عظیم سی ماهی طلایی در ابر بزرگ ماژلان است.که اگر به

    فاصله ی جبار از زمین قرار داشت آنگاه 30 برابر پر نور تر از ستاره ی شعرای 

    یمانی 

    به نظر میرسید.نام انگلیسی این سحابی:30 Doradus,  یا    NGC 2070

       قطر این سحابی 500 سال نوری است
    (یعنی 4730365236290000  کیلومتر)
     و فاصله آن از ما حدود  ۱۷۹ هزار سال نوری یا٬۴۹

    هزار پارسک می باشد.
    یعنی:1693470754592000000  کیلومتر

    برای اطلاعات بیشتر روی عکس کلیک کنید.

     

    چگونه میگویند ماده ی تاریک وجود دارد؟

    نویسنده :امیر محسن
    تاریخ:یکشنبه 28 اسفند 1390-03:03 ب.ظ

     

    با اینکه وجود ماده تاریک در جهان مهم و ضروری به نظر می‌رسد، اما هنوز مدارک و دلایل قطعی مبنی بر وجود این ماده و طبیعت آن به دست نیامده‌است. با این وجود تئوری ماده تاریک به عنوان قابل قبول‌ترین فرضیه برای توجیه انحراف در حرکت وضعی کهکشان است. سرعت چرخشی ستاره‌ها در کهکشان‌ها از رابطه‌ای که از قوانین کپلر انتظار داریم پیروی نمی‌کند و برحسب فاصله از مرکز کهکشان ثابت است. برای توضیح این پدیده باید توزیع جرم در کهکشان به طور خطی با شعاع زیاد شود، اما این توضیح با مشاهدهٔ کهکشان‌ها در قسمت مرئی که نشان می‌دهد بیشتر جرم در ناحیه مرکزی متراکم شده‌است ناسازگار است. بنابراین فرض می‌شود که این جرم نایافته از مادهٔ تاریک (که آن را نمی‌بینیم) ساخته شده باشد. چند فرضیه دیگر نیز، مانند فرضیه موند (MOND) و فرضیه توز (TeVeS) برای توجیه این موضوع مطرح شده‌اند، اما هیچ کدام به اندازه نظریه ماده تاریک در مجامع علمی مقبولیت پیدا نکرده‌اند.

    با این وجود برخی پژوهش‌های جدید نشان داده‌است امکان دارد در مشاهدات تلسکوپ Wmap اشتباهاتی رخ داده باشد که اگر این امر ثابت شود به این نظریه اشکالاتی وارد می‌شود.

    English: The Cosmic Microwave Background temperature fluctuations from the 5-year Wilkinson Microwave Anisotropy Probe data seen over the full sky. The average temperature is 2.725 Kelvin (degrees above absolute zero; absolute zero is equivalent to -273.15 C or -459 F), and the colors represent the tiny temperature fluctuations, as in a weather map. Red regions are warmer and blue regions are colder by about 0.0002 degrees.



    در مورد تصویر:

    English: The Cosmic Microwave Background temperature fluctuations from the 5-year Wilkinson Microwave Anisotropy Probe data seen over the full sky. The average temperature is 2.725 Kelvin (degrees above absolute zero; absolute zero is equivalent to -273.15 C or -459 F), and the colors represent the tiny temperature fluctuations, as in a weather map. Red regions are warmer and blue regions are colder by about 0.0002 degrees.

     

     

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی


    گوگل شما را به سفر شگفت‌انگیز 100 هزار ستاره دعوت می‌کند

    100 هزار ستاره

    آماده یک سفر رویایی هستید؟ گوگل صفحه اینترنتی جدیدی را ایجاد کرده است که کاربران از طریق آن و به کمک ماوس یا تاچ‌پد می‌توانند میان 100 هزار ستاره حرکت کنند. این پرواز سه‌بعدی در کهکشان به کمک تکنیک‌های پیچیده سه بعدی میسر شده است. در این صفحه به راحتی می‌توانید به ستاره‌های دور زمین نزدیک شده و با دقت به آنها نگاه کنید.


    ادامه مطلب
    + نوشته شده در  دوشنبه بیست و نهم آبان 1391ساعت 18:0  توسط مبین مطهری فر  |  نظر بدهید

    تازه‌ترین عکس پرتره از کاوشگر مریخ، احتمالا بهترین عکس اوست

    پرتره از کاوشگر کنجکاوی

    از زمانی که کاوشگر کنجکاوی ناسا پا برروی سطح مریخ گذاشت، مجموعه‌ای از تصاویر مختلف از سطح این سیاره و خود کاوشگر به زمین مخابره شد، تصاویری که علاوه بر جذابیت‌های بسیار، اکتشافاتی را نیز به همراه داشتند. اما تازه‌ترین تصویر منتشر شده از کاوشگر کنجکاوری در واقع عکس پرتره‌ای از این ربات است که از ترکیب ۵۵ عکس با رزولوشن بالا بدست آمده است، تصویر فوق‌العاده که آن را در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد.


    ادامه مطلب
    + نوشته شده در  دوشنبه بیست و نهم آبان 1391ساعت 12:1  توسط مبین مطهری فر  |  نظر بدهید

    انیمیشن‌های ساده برای توضیح مفاهیم پیچیده

    موتور هواپیما

    موتور هواپیما چطور کار می‌کند؟ ماشین بافندگی چطور می‌بافد؟ مکانیزم پر کردن گلوله در اسلحه به چه شکل است؟ موتور خطی چطور حرکت خودرو را موجب می‌شود؟ تشریح هر کدام از این موارد مستلزم زمان زیادی است، اما ما در ادامه مطلب چند انیمیشن جالب در قالب فایل gif برایتان گردآوری کرده‌ایم که با مشاهده آنها و تنها با صرف چند ثانیه، به روش کار این دستگاه‌ها پی‌خواهید برد. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی

    دانستنی‌هایی در باره ی ماه

       

    اگر می‌خواهید مطالبی  مورد اینکه ماه چقدر بزرگ است ، چه کسی اولین بار پایش به ماه رسید یا اینکه چرا ما فقط یک طرف ماه را می‌توانیم ببینیم و…. بدانید پس مطلب زیر را بخوانید :نجوم

    ماه تنها قمر طبیعی زمین است.قمر طبیعی یک جسم فضایی است که به دور مدار یک سیاره می‌چرخد. این سیاره می‌تواند یک شی یا یک سیارک باشد.

     پنجمین ماه بزرگ در منظومه شمسی همان کره ماهی است که ما آن را می‌شناسیم.

    مسافت تقریبی ماه تا زمین ۳۸۴۴۰۳ کیلومتر (۲۳۸۸۵۷ مایل) است.

    ماه در طی ۲۷ روز و۷ ساعت و ۴۳ دقیقه  یک بار به دور زمین می‌چرخد .

     نجوم

     مرتفع ترین کوه کره ماه مانس‌هایجن است  که ۴۷۰۰ متر ارتفاع متر دارد و در واقع ارتفاع این کوه به اندازه نصف ارتفاع کوه اورست (۸۸۴۸ متر ) است.

     زمان تقریبی چرخش ماه به دور محورش با زمان چرخش ماه به دور زمین تقریبا یکسان است. این بدان معنا است که ما از زمین فقط ۶۰ درصد از سطح ماه را می‌توانیم ببینیم.

    بخشی  از ماه را که ما  می‌بینیم طرف نزدیک می‌نامیم و سمت دیگر طرف دور نامیده می‌شود. گاهی اوقات این قسمت  طرف تاریک هم نامیده می‌شود. علی رغم این حقیقت که خورشید باعث روشنایی طرف دور ماه به اندازه طرف نزدیک آن می‌شود.

     تاثیر جاذبه ماه در مقایسه با جاذبه زمین یک پنجم (۱۷ درصد) است.

    کشور شوروی سابق اولین فضاپیمای بدون سرنشین را در سال ۱۹۶۶ به روی سطح ماه فرود آورد.

    اولین انسان در سال ۱۹۶۹ توسط  فضاپیما ی آپولو۱۱ سازمان ناسا ی آمریکا  روی ماه فرود آمد.

     نجوم

     اولین انسانی که پا به ماه گذاشت نیل امسترانگ بود.نجوم

    سطح ماه پوشیده از تعداد زیادی دهانه‌های آتش فشان است. این دهانه‌ها از برخورد ستاره‌های دنباله دار و سیارک‌هایی که به مرور زمان به سطح ماه برخورد کرده اند به وجود آمده است . به دلیل نبود فشار جوی و آب و هوا این دهانه‌های آتش فشانی به خوبی باقی مانده اند.

    بیشتر دانشمندان بر این عقیده هستند که مقدار کمی‌آب در ماه وجود دارد اگر چه تحقیقات دانشمندان  هنوز ادامه دارد.

    ماه در روز بسیار گرم است و در عین حال در شب بسیار سرد می‌باشد. معدل دمای سطح ماه ۱۷۰ درجه سلسیوس در طول روز و ۱۵۳ درجه سلسیوس در شب است.

    به طور عمده دلیل جزر و مد  دریاهای روی زمین ، فشار گرانشی ماه است.

    نجوم

  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0
    تاریخ : جمعه 3 آبان 1392
    نویسنده : مهدی
  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :

  • |
    امتیاز مطلب : 0
    |
    تعداد امتیازدهندگان : 0
    |
    مجموع امتیاز : 0

    آخرین مطالب

    /
    به وبلاگ عاشقان نجوم خوش آمدید

    <5000> افراد آنلاین :
    <4526> ورودی گوگل :
    <5023> تعداد کل مطالب :
    <500> بازدید امروز :
    <600> بازدید دیروز :
    <2563> بازدید این ماه :
    <196359> بازدید کل :